Ilmo Laevuo, CEO Gramex
Ilmo Laevuo, CEO Gramex

Under rekrutteringsprocessen til en ny administrerende direktør hos GT Musiikkiluvat Oy (GTM) besluttede ejerne at engagere en Executive Interim Manager. Firmaet blev grundlagt i 2016 som et joint venture mellem Gramex og Teosto og er aktiv inden for salg og markedsføring af licenser til baggrundsmusik.

Gramex’ administrerende direktør Ilmo Laevuo forklarer, at de havde sat en ny strategisk retning for virksomheden, og at opgaven for den interim CEO var at forankre dette inden for organisationen: “Rekrutteringsprocessen til en ny administrerende direktør tager let fire til seks måneder eller mere. En virksomhed kan ikke være uden en administrerende direktør i en udvidet periode, en organisation har brug for lederskab. Vi havde muligheden for at bruge interne ressourcer, men efter min erfaring ender man da i en form for limbo, hvor kun de mest essentielle opgaver bliver udført.”

Organisationen hos GTM havde været stærkt involveret i forbedrings- og effektiviseringsarbejde, og det var vigtigt for medarbejderne at forstå, at udviklingen ville fortsætte. Ilmo forklarer, at de ledte efter en Interim Manager, som kunne håndtere rollen fuldt ud og sikre kontinuiteten i udviklingen, og da de havde tidligere erfaring med at bruge Interim Management-tjenester, valgte de at kontakte Nordic Interim i Finland: “Vores tidligere samarbejde med Nordic Interim var meget problemfrit, og derfor støttede vi os til deres hjælp igen. Processen var meget hurtig og fokuseret på at finde den bedste kandidat. To lige stærke kandidater blev præsenteret, og vi valgte at engagere Sanna Reunanen, hvis erfaring og personlighed passede bedst til vores behov.”

Da virksomheden var i en ny situation, var det nødvendigt at identificere de kompetencer, der ville være påkrævet af den nye permanente administrerende direktør, og for at fortsætte med at udvikle forretningen i overensstemmelse med den fastsatte strategi, havde de brug for at finde en person, der var innovationsbenægtet og som kunne opbygge partnerskaber med eksterne partnere.

Vi satte ikke de samme profilkrav til den interim CEO, da vi betragtede det som urealistisk at forvente det af en person, der kommer ind i en begrænset periode, men det blev hurtigt klart, at Sannas erfaring med forandringsledelse og opbygning af forretninger var yderst nyttig. Så snart hun forstod virksomhedens strategiske retning, begyndte hun at forberede sig på dens implementering. Samtidig sørgede hun for, at motivationen og engagementet i organisationen var højt ved at omforme virksomhedskulturen og implementere nye former for opfølgning. Ligesom en dirigent sørgede Sanna for, at vores orkester fortsatte med at spille i harmoni. Brugen af en Executive Interim Manager under rekrutteringsprocessen forenklede onboarding af den nye CEO og opretholdt engagementet for vores udviklingsproces.”, afslutter Ilmo.