Interim CEO

Hvad laver en Interim CEO?

En Interim CEO er en midlertidig leder, der formår at samle hele virksomheden om ét mål. Ofte har vedkommende en specifik opgave, som f.eks. kan være at nytænke virksomhedens strategi og vision, lede en turnaround eller udfylde det GAP der pludselig er opstået på grund af sygdom. Forskellen på en Interim Manager og en konsulent er, at Interim Manageren både analyserer situationen og implementerer de ændringer, der er nødvendige. 

Lad os tales ved!

Vi har i Nordic Interim gennemført tusindvis af vellykkede opgaver og hjulpet hundredvis af virksomheder og organisationer. Vi har det største og bedste netværk af Interim Managers og specialister i Norden. De kan effektivt lede en forandring, skabe vækst eller udfylde en ledig stilling. Start din forandring allerede i dag og kontakt os!

Eksempler på opgaver en Interim CEO kan varetage

1. En Interim CEO kan drive en forandring eller en turnaround  

Når en virksomhed står over for en forandring eller har behov for en turnaround, er det nødvendigt at have de rette kompetencer tilgængelige. Ved en turnaround, udarbejder CEO’en og ledelsesteamet i samarbejde strategien for hele processen, så der er en klar handlingsplan for, hvordan virksomheden får vendt underskud til overskud. Generelt, involverer en turnaround ofte kraftige omkostningsreduktioner, nyt fokus og en ændring eller udvidelse af virksomhedens nøgleprodukter eller ydelser.

En Interim CEO har stor erfaring med forandringer og ledelse og går ind i virksomheden med friske øjne, hvilket ofte er en stor fordel. En Interim Manager analyserer ikke kun hvor problemerne er, men driver også forandringen og implementerer nye arbejdsmetoder, processer og strukturer. Når opgaven er løst, kan en permanent CEO overtage en velfungerende virksomhed, hvor der er plads til yderligere vækst. 

Læs kundecase om en turnaround her.

2. En Interim CEO kan lede forretningskritiske udfordringer 

En CEO opnår synlige resultater på kort tid gennem en veludviklet strategiplan og de korrekte implementeringer. En Interim CEO ved, med sin erfaring og ekspertise, hvilken vej der leder mod det, kunden ønsker og hvilke kompetencer og færdigheder, den konkrete situation kræver.  

3. En Interim CEO driver vækst 

En CEO opnår synlige resultater på kort tid, gennem en veludviklet strategiplan og de korrekte implementeringer. En Interim CEO ved, med sin erfaring og ekspertise, hvilken vej der leder mod det I ønsker og hvilke kompetencer og færdigheder, den konkrete situation kræver. 

4. En Interim CEO kan indføre initiativer til omkostningsreduktion

Omkostningsreduktion er nødvendigt, f.eks. når virksomheden har røde tal på bundlinjen eller er blevet erklæret insolvent. Vores Interim CEO’s har erfaringer med at gennemføre omkostningsreduktioner og ved hvilke processer og færdigheder, der er afgørende for at få succes. Han/hun leverer resultater fra dag ét og leder teamet ved at sætte mål med klare milepæle og en klar kommunikation. 

5. En Interim CEO kan støtte i specifikke projekter

Uanset om det er en børsnotering, implementering af nye forretningssystemer eller en større organisationsændring, kan en erfaren Interim CEO føre virksomheden sikkert i mål. En Interim CEO ved, hvad der skal gøres, og hvilke færdigheder/kompetencer, der kræves for at gennemføre projekterne. Når projekterne er afsluttet, overdrages de af Interim Manageren til virksomhedens nye eller siddende CEO, som et godt udgangspunkt for fortsat vækst. 

6. En Interim CEO kan varetage en ledig stilling

Når en virksomhed mangler en CEO, er det sjældent optimalt at lade stillingen stå ledig, indtil rekrutteringsprocessen er gennemført. En ordinær rekrutteringsproces kan tage seks måneder eller længere. Det er derfor ofte en god mulighed at ansætte en erfaren CEO, som har de helt rigtige konkrete kompetencer og værktøjer i værktøjskassen til at løse opgaven med succes. Uanset om det er et planlagt eller pludseligt fravær, kan en Interim CEO hurtigt træde til og hjælpe, så forretningen kører videre og momentum bevares indtil den faste CEO er fundet. 

En Interim CEO kan også fungere som seniorrådgiver for den eksisterende CEO i forbindelse med komplekse projekter eller forretningskritiske udfordringer. 

Eksempler på hvornår, der er brug for en Interim CEO

En Interim CEO kan være en sikker og omkostningseffektiv løsning, når en virksomhed står over for forandringer, en turnaround, integrationer, implementeringer af nye systemer, opkøb, frasalg, eller når der skal besættes en ledig stilling. En Interim Executive kan støtte den eksisterende CEO og resten af ledelsen i forbindelse med et specifikt projekt. Det gælder både for børsnoterede og privatejede virksomheder, samt i den offentlige sektor. Ved at bruge en Interim CEO, opnår  virksomheden hurtige og bæredygtige resultater, såsom øget vækst, velimplementerede ændringer eller faglig støtte i den ønskede tid. 

Hvorfor kan en Interim CEO være afgørende for at komme sikkert igennem en udfordring?

En Interim CEO er et stabilt og omkostningseffektivt valg, f.eks. når en virksomhed står over for en turnaround, eller har brug for at bemande en ledig stilling i en periode. En Interim CEO kan også støtte den eksisterende ledelse i et specifikt projekt. En Interim CEO er en midlertidig løsning, der fokuserer på opgaven, og er uvurderlig i forbindelse med ændringer af for eksempel strategiprojekter eller implementeringer. 

Kvalitet, styrke og forpligtelse

Nordic Interim har siden år 2000 supporteret vores kunder med Executive Interim Management-løsninger, med fokus på kompetencer, kvalitet og implementering.

Vi leverer den midlertidige, topkvalificerede kompetence, som giver virksomheder og organisationer det løft, som de akut har behov for. Det kan være til at eksekvere en strategisk forandring, gennemføre et taktisk projekt eller holde kontinuiteten ved pludselig mangel på en nøglemedarbejder.

Nordic Interim vedligeholder en omfattende database med flere tusinde profiler på Interim Managers, som sikrer, at vi kan levere, når vores kunder har behov for det.

Vi udvikler vores services i takt med de stigende behov for midlertidige ressourceløft hos virksomheder og offentlige institutioner.

Vi sikrer, at dansk erhvervsliv holder momentum igennem konstante forandringer.

Udover et globalt netværk af Executive Interim Professionals, kan vi med vores egen erfaring fra ledende stillinger i industri og den offentlige sektor, bidrage med rådgivning og viden gennem hele processen, fra analyse og strategi, til eksekvering, evaluering og opfølgning.

Læs om vores historie her.

Ofte stillede spørgsmål om Interim CEO

Hvilke stillinger kan en Interim CEO varetage?
  • Interim COO
  • Interim Business Area Manager
  • Interim Head of Division
  • Interim Unit Manager  
  • Interim Country Manager
  • Interim MD/GM
Hvornår har jeg brug for en Interim CEO?

Det er oplagt, at en Interim CEO kan have stor værdi, hvis CEO’en er fraværende, enten planlagt eller pludseligt. Derudover, kan en Interim være til stor gavn ved en transformation eller ved en turnaround.

En CEO Interim har også stor værdi i forbindelse med ønsket om vækst, nedskæringer eller lukning af enheder. En Interim CEO kan være en uvurderlig støtte i forbindelse med krisehåndtering, forretningskritiske udfordringer eller manglende lederskab. En Interim CEO kan støtte jer i komplekse projekter da han/hun ved, hvad der skal gøres, og hvilke færdigheder/kompetencer der kræves for at gennemføre projekterne.

Hvorfor vælge at bruge en Interim CEO?

En CEO er et sikkert og omkostningseffektivt valg, når jeres virksomhed står over for vækst eller en turnaround, eller når I skal besætte en ledig stilling. En Interim Executive kan også træde til og støtte den eksisterende ledelse i et specifikt projekt.

Ved at hyre en Executive Interim, opnår jeres virksomhed på kort tid hurtige resultater i form af øget vækst, gennemførte forandringer eller hjælp til køre forretningen videre og holde momentum indtil en fast CEO er fundet.

Er I specialiseret inden for én specifik branche?

Nej, vi dækker bredt og har erfaring inden for alle brancher i de kommercielle erhverv, samt den offentlige sektor.

Har I Interim Managers i hele Danmark?

Ja, vi har Interims i hele Danmark og kan løse opgaver i hele landet.

Hvordan bliver jeg Interim Manager?

Hvis du gerne vil være Interim Manager og en del af vores database, kan du uploade dit CV her. Du er også meget velkommen til at kontakte en af vores ansatte, hvis du har nogle spørgsmål, vi vil med glæde hjælpe dig til rette.

Hvordan booker jeg et personligt møde med jer?

Du kan enten skrive en mail eller ringe. Alternativt kan du kontakte en af vores konsulenter direkte her.

Kan jeg få tildelt en opgave, selvom jeg er i en fast stilling med opsigelsesvarsel?

Nej, desværre ikke. De fleste af vores opgaver kræver øjeblikkelig start indenfor 2-4 uger. Hvis du er interesseret i at arbejde som Interim Manager, men er fastansat, er du meget velkommen til at kontakte os, for at høre nærmere. Men for at kunne tage opgaver gennem os, skal du have opsagt din ansættelse.

Er jeg nødt til at have erfaring fra Interim Management, for at arbejde hos jer?

Nej, du behøver ikke at have erfaring med Interim opgaver. Én opgave skal jo være den første! Det er derimod nødvendigt, at du har meget erfaring med ledelse inden for dit område.

Hvordan uploader jeg mit CV og fortæller jer jeg er interesseret i en opgave?

Du uploader dit CV gennem vores hjemmeside her. Du kan også sende en e-mail eller ringe til os for at fortælle, du er tilgængelig.

Hvordan er jeg synlig i jeres database?

Alle kandidater i vores database er søgbare på flere forskellige parametre. Når vi søger efter bestemte roller ud fra kvalifikationer, får vi automatisk et overblik over alle kandidater og deres CV’er. Derudover er det vigtigt for os, at have en god relation til de Interim Managers, som vi arbejder med, hvilket samtidig sikrer os et godt overblik over mulige kandidater til en opgave.

Jeg bor ikke i en storby, kan jeg stadig arbejde som Interim Manager?

Sagtens, vi har opgaver over hele landet.

Hvilken baggrund skal jeg have for at blive Interim Manager?

Som Interim Manager bør du have haft ledende roller i mindst 15 år, gerne på ledergruppeniveau. Du skal have tung erfaring med at skabe forandring og erfaring som leder i komplicerede miljøer og situationer.