En Interim Transformation Manager fra Nexus eksekverede en turnaround, så det amerikanske datterselskab blev den bedst indtjenende enhed i koncernen.

Den lokale ledelse performede ikke som forventet på den nyetablerede fabrik i USA, som skulle optimeres, så den nåede samme effektivitet som på den danske søsterfabrik.

Virksomheden havde 45 ansatte på fabrikken i USA og ønskede at få en mere effektiv produktion med fokus på de rigtige KPI’er.

Virksomheden producerede lokalt for at være tæt på kunderne og havde derfor samme type produktionsudstyr i Danmark, USA og Kina. Dette gjorde det muligt at udveksle viden på tværs geografisk og udnytte ledig kapacitet ved, at landeselskaberne producerer for hinanden.

Målet med en turnaround var at sikre bedre udnyttelse af produktionsapparatet og overførsel af teknologi fra Danmark.

Profil: International, produktions- og forandringsledelse

Produktionen på fabrikken i USA startede i sommeren 2010. Nexus blev kontaktet i efteråret 2011 og fandt en Interim direktør til den amerikanske fabrik.

Profilen var en erfaren produktionsleder med erfaring fra tilsvarende produktion og godt kendskab til hele supply chain området.

Han kom desuden med relevant erfaring fra forandringsledelse og en solid international baggrund, så han var vant til at arbejde med forskellige kulturer.

Nexus leverede profilen på 10 dage.

Markant turnaround

Resultatet var en omfattende turnaround af den amerikanske fabrik på kun et år, og gennem produktionsoptimering blev fabrikken i perioder den bedst indtjenende enhed i koncernen.

Interimlederen sikrede, at forandringerne blev forankret i virksomheden, og i slutningen af projektet overleverede han til den nye lokale ledelse, som nu driver tingene effektivt videre med positive resultater.

CEO for virksomheden fortæller:

“Hvis jeg kort skal sammenfatte værdien, af den Interim Manager som Nexus leverede, er det “turn-around gennemført”! Nexus leverede en profil, med de helt rigtige, konkrete kompetencer og værktøjer i hans værktøjskasse til at løse opgaven. Interim Manageren blev præsenteret inden for 10 dage som lovet.”