Til vores kunde søger vi en forretningsorienteret interim CFO, som kan indtage en central rolle i en virksomhed, der står over for en række strategiske udfordringer og muligheder. I en overgangsperiode mellem fratrædende og tiltrædende økonomidirektør, vil du være ansvarlig for at sikre kontinuitet og stabilitet i økonomifunktionen. Din indsats vil være afgørende for at opretholde virksomhedens stærke økonomiske præstationer og fremme yderligere vækst og effektivitet.

Startdato:    16. september 2024.
Sidste frist for ansøgning d. 2. august 2024.
Varighed:     6 mdr. – med mulighed for 3 mdr. forlængelse
Sted:             Fyn/Trekantsområdet
Kontor:        Fysisk fremmøde en nødvendighed

Virksomheden
Virksomheden er en førende grossist inden for sit marked, specialiseret i nye produkter til professionelle B2B-kunder. Markedet for disse produkter er betydeligt og voksende, drevet af en stigende efterspørgsel. Koncernen tilbyder et bredt udvalg af produkter og har et stærkt regionalt fodfæste i Skandinavien med en betydelig markedsandel.

Virksomheden opererer i et konkurrencepræget marked, hvilket stiller høje krav til effektiv økonomistyring og omkostningskontrol. Dette indebærer konstant fokus på optimering af faste omkostninger og forbedring af operationelle processer for at opretholde en høj grad af konkurrencedygtighed og profitabilitet.

Opgaven
Med reference til den administrerende direktør får du ansvaret for ledelsen af økonomifunktionen i en central rolle i en virksomhed, der står over for en række strategiske udfordringer og muligheder.

Interim CFO’en skal styrke økonomifunktionen ved at sikre fremdrift i transformationen, udøve stærk ledelse, og motivere medarbejderne, og forbedret effektivitet. Endelig skal CFO’en sikre nøjagtig og gennemsigtig finansiel rapportering, opretholde stærke kontrolsystemer og understøtte revisionsprocesser uden bemærkninger.

Nøgleansvar
Som interim CFO vil din indsats vil være afgørende for at opretholde virksomhedens stærke økonomiske præstationer og fremme yderligere vækst og effektivitet. Nedenfor beskrives de vigtigste fokusområder, hvor din erfaring og ledelse vil være nøglen til succes:

1. Styrkelse af økonomifunktionen: Interim CFO’en skal sikre fastholdelsen af fremdrift i den igangsætte kulturforandring. Dette inkluderer stærk ledelse med evne til at prioritere og skabe overblik, samt at motivere medarbejderne og sikre høj stabilitet.

2. Implementering af digitalisering: Understøtte den igangværende digitaliseringsproces, herunder analysefasen ift. nyt ERP-system, for at modernisere og effektivisere økonomifunktionerne.

3. Håndtering af finanskalenderen: Lede og drive den accelererende finanskalender fra september. Dette kræver omfattende erfaring med at planlægge, koordinere og gennemføre virksomhedens økonomiske rapporteringscyklusser samt sikre rettidig kommunikation med alle interessenter før, under og efter budgetprocessen.

4. Rapportering i børsnoteret koncernstruktur: Sikre nøjagtig, gennemsigtig og rettidig finansiel rapportering i overensstemmelse med IFRS-standarder og andre regulatoriske krav, samt opretholde stærke interne kontrolsystemer for at sikre pålidelighed og overholdelse.

Kandidatprofil
Som interim CFO har du en relevant økonomisk kandidatuddannelse, gerne suppleret med en MBA eller anden kommerciel, forretningsorienteret uddannelse. Herudover en solid erfaring som CFO eller i lignende ledende økonomistillinger, hvor du har haft det overordnede ansvar for en større økonomiafdeling.

Kandidaten forventes at have mere end 10 års specifik erfaring med at drive økonomifunktioner for engrosvirksomheder på B2B-markedet.

Kompetencer i øvrigt:

  • Stærke analytiske evner og evne til at arbejde med komplekse økonomiske data.
  • Evne til at drive og implementere forandringer i økonomifunktionen.
  • Dygtig til at navigere i en dynamisk og krævende virksomhedskultur.
  • Fremragende kommunikationsfærdigheder og evne til at formidle komplekse økonomiske forhold klart og præcist.

ANSØG