Sanna Reunanen,Interim Manager
Sanna Reunanen,Interim Manager

“Hvis dette havde været en fast stilling, ville jeg sandsynligvis ikke have overvejet at ansøge, og klienten ville sandsynligvis heller ikke have ledt efter nogen med min profil. Men efter opgaven var afsluttet, sagde klienten, at de havde fået mere end de turde håbe på,” siger Interim Manager Sanna Reunanen.

Sanna Reunanen er en forandringsledelse- og forretningsekspert, der har arbejdet i store organisationer som Viaplay, MTV3 og TV4 SE. Hun har altid været fascineret af at drive forandring og udvikle forretning, hovedsageligt relateret til digitalisering og transformation. I januar 2023 blev hun engageret som midlertidig administrerende direktør for GT Musiikkiluvat Oy (GTM) i Finland: “Jeg kom til et vendepunkt, hvor jeg besluttede, at jeg havde set nok til virksomhedsverdenen, i hvert fald for en stund, og ønskede at gøre noget anderledes. Interimledelse og projektbaseret arbejde passer til mig, og jeg påtog mig rollen som midlertidig administrerende direktør for GTM.”

GTM er en international virksomhed med omkring 20 ansatte i Finland, der håndterer salg, markedsføring og fakturering af baggrundsmusiklicenser, samt leverer kundeservice og support. I forbindelse med den permanente rekruttering af en ny administrerende direktør besluttede virksomheden at engagere en Interim Manager for at bygge bro over kløften og for at sikre, at der ikke gik fart tabt. Selvom opgaven ikke var fokuseret på kulturelle ændringer eller forretningsudviklingsprojekter, skred disse spørgsmål også hurtigt fremad under opgaven. Takket være Sanna kunne den nye administrerende direktør begynde at arbejde med en organisation, der allerede var forberedt på en ny retning.

Sannas 5 indsigter om Interim Management

  1. En Interim Manager kan være en reel superkraft i en virksomhed, en turboladet motor, der er i stand til at drive og vokse forretningen fremad. Interim Managers er motiverede mennesker, der får tingene gjort fra dag ét.
  • At have et udefrakommende perspektiv samtidig med, at man arbejder inde i virksomheden, er en fremragende kombination. Interim Manageren bringer indsigter udefra virksomheden og branchen, men arbejder ud fra organisationens og dens behovs indre.
  • Fokus, fokus, fokus. Når du går ind i en situation midlertidigt og med et klart mål, er fokus på at gøre tingene effektivt og levere resultater. I praksis kan alt unødvendigt eller ikke-essentielt metarbejde udelades.
  • Interimopgaver betyder variation og forandring. Interimopgaver er som en bryllupsrejse. Interim Manageren har stor passion, engagement og drive for at få tingene gjort. Der er ingen tid til at flade ud eller blive træt.
  • Diverse erfaringer i forskellige forretningssektorer styrker Interim Managerens viden og forståelse. Som Interim Manager får du også mulighed for at gå ud af din komfortzone og få mulighed for at se sektorer og organisationer, som du ellers ikke ville blive udsat for.

Sanna Reunanen fortæller os, at hun ser denne arbejdsform som fremtiden:

Der er mange virksomheder, der ikke har brug for en fuldtidsansat til at løse deres udfordringer. For mindre virksomheder kan en midlertidig professionel ofte være nok. Jeg tror fast på, at færdigheder og viden vil blive erhvervet og udnyttet forskelligt i fremtiden end de gør i dag. Jeg opfordrer virksomheder til at se Interim Managers som vækstfremmere, og jeg håber, at de vil have mere mod til at bruge interimtjenester. Jeg var meget glad for min opgave, og det var det værd at tage springet ind i en ny arbejdsform. Jeg vil helt sikkert se frem til at udvide min ekspertise i nye brancher og nye virksomheder i fremtiden.”